Droogdokkeneiland bij Montevideo Residence kleurt groen

18 augustus 2021
Droogdokkenpark Belvedere Antwerpen
Droogdokkenpark Antwerpen

Met Montevideo Residence krijgt Antwerpen er een nieuwe landmark bij. Een uitzonderlijk staaltje architectuur met hyperluxueuze afwerking in een historische context, inclusief zicht op de Schelde. Wat dit project nóg exclusiever en gegeerder maakt? Het Droogdokkenpark: een groene long van liefst 11 hectare.

Uitwaaien en onthaasten

Montevideo Residence, een project van DCA in samenwerking met M2 Architecten, geeft een nieuwe invulling aan een oude ziel. Op de plek waar de residentie verrijst, geniet u prachtige vergezichten op de Schelde en het nieuwe park. De herinrichting van het gebied maakt deel uit van het masterplan Scheldekaaien, ook wel het Kaaienplan. Het Droogdokkeneiland is een van de deelgebieden. Het wordt herbestemd als grootstedelijk park. In 2018 opende alvast het eerste deel: Belvédère. Het is opgevat als een groen, zeshoekig uitkijkpunt van zo’n 2 hectare waarin ook de nieuwe kaaimuren zijn verwerkt. Bomen zorgen voor verkoeling, er is een wandelpad rondom en een plein om te ontmoeten, sporten of verpozen met zicht op het water.

Groene long en blauwe ader

De overige 11 hectare worden ingericht als grootstedelijk park, met veel respect voor de context en het karakter van de plek. Het wordt een ecologisch recreatiegebied dat de postindustriële elementen met een maritiem karakter mee integreert. Het panorama van de Scheldebocht voegt daar nog een extra dimensie aan toe. In de toekomst zal de omliggende Droogdokkensite ook evolueren naar een ontdekkingsplek met een museale beleving rond maritiem erfgoed.

Droogdokkeneiland

Exclusief (be)leven

Het spreekt voor zich dat Montevideo Residence een unicum is. De bewoners vertoeven er tussen stroom en stad. Op een sfeervolle en tot de verbeelding sprekende locatie, met alles binnen handbereik. Tel daar het maritieme erfgoed, een uniek perspectief op de levendige stad én hectares aan groene en blauwe ademruimte bij. Deze plek heeft werkelijk alles waarvan de meerwaardezoeker droomt.

Wordt Montevideo Residence uw grandioze thuis? Bekijk snel het aanbod, of contacteer ons voor meer informatie: +32 3 290 90 00 of via contact@montevideo-residence.be.

Geboeid door Montevideo Residence?

Blijft deze levendige, gegeerde buurt een tijdelijke bestemming voor u? Of wilt u er misschien wel uw thuis van maken?

Informeer u bij onze adviseur