’t Eilandje in Antwerpen, brug tussen stroom en stad

A destination for many

Deze wijk mag dan heel wat bruggen tellen, ’t Eilandje zélf is ook een brug tussen stroom en stad. Tussen toen en toekomst, tussen rust en ratrace, tussen uw horizon verruimen en u thuis voelen. Veel mensen komen hier als eb en vloed, elke dag opnieuw, terwijl sommigen ervoor kiezen om voor langere tijd aan te spoelen.

’t Eilandje is een oase te midden van het water. Een wijk met een geheel eigen karakter: stijlvol én rebels, historisch én voor op zijn tijd. Tegelijk maakt ’t Eilandje onmiskenbaar deel uit van diezelfde stad, want dit is Antwerpen ten top. In geen enkele andere wijk is de band met het water en met de haven sterker. Bovendien geniet u hier volop van wat Antwerpenaren zelf ’t goei leven noemen.

 


Ligging

Het stadsleven binnen handbereik

Of u nu wil gaan shoppen, dineren of tooghangen: alles ligt gewoon binnen handbereik. Montevideo Residence grenst immers aan de sfeervolle binnenstad van Antwerpen. Na een korte wandeling staat u meteen op de Grote Markt of in de Schuttershofstraat.

Als u liever een trapje in de wereld zet, dan kiest u voor de fiets: de stad investeert volop in steeds betere fietsinfrastructuur. U kan natuurlijk ook een stadsfiets – een Veloke – uit het rek halen, of zelfs op pad gaan met een deelstep.

Vlot naar elke bestemming

Zoekt u het toch verderop, dan is ’t Eilandje nog steeds een ideale uitvalsbasis. Zo is de Noorderlijn een nieuwe tramverbinding die deze wijk connecteert met het grotere openbaar vervoernetwerk. In geen tijd bent u bijvoorbeeld in het Centraal Station.

Maar ook met de wagen kan u alle kanten uit. Door de centrale ligging van Antwerpen bent u vaak binnen het uur in Brussel, Mechelen of Gent. Daarnaast zijn er vlotte verbindingen met de Belgische kust en met verschillende steden in het zuiden van Nederland.

Montevideo Residence

Limastraat
2000 Antwerpen

Stippel route uit

Historiek

© Collectie Stad Antwerpen, MAS

Van de Rio de la Plata tot de Montevideo-pakhuizen

Plaatsnamen als de Mexicostraat of het Limaplein verwijzen nog steeds naar de handel met Zuid- en Midden-Amerika, waarvan ’t Eilandje lange tijd een draaischijf was. Ook de Montevideo-pakhuizen passen in dat rijtje. Ze werden gebouwd in 1895 en vernoemd naar de hoofdstad van Uruguay, die aan de machtige Rio de la Plata ligt. Doorheen de jaren werden er specerijen en voedingsmiddelen opgeslagen. Die bleven langer houdbaar omdat de typische ‘shed’-daken naar het noorden gericht waren.

Omgeving

Nauw verbonden met het water

In dit stukje Antwerpen is het water nooit veraf. Meer nog: ‘t Eilandje is helemaal omgeven door water. Dit is het oudste havengebied van Antwerpen, gelegen aan de machtige Schelde. Hier vindt u historische aanlegplaatsen zoals het Kattendijk- en Bonapartedok, maar ook verschillende sluizen en bruggen. Het water creëert ook ademruimte: meer nog dan in andere stadswijken hebt u het gevoel dat er genoeg plaats is om te wonen en te genieten.

montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen

Geslaagd huwelijk tussen oud en nieuw

Oud en nieuw vullen elkaar hier naadloos aan. Aan de voet van eeuwenoude pakhuizen liggen moderne luxejachten aangemeerd. Authentieke gebouwen staan naast eigentijdse architecturale parels. Een goed voorbeeld van die geslaagde combinatie is de heraangelegde Cadixwijk op ’t Eilandje. Waar vroeger het douanegebouw stond, verscheen een gloednieuwe invulling die mooi aansluit op de omliggende straten. Met zijn groot, levendig plein en oogstrelende wooncomplexen is deze buurt inmiddels bijzonder gegeerd.

montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen

Nieuw park tussen stad en haven

Uitwaaien, uitkijken of uitrusten? Het nieuwe Droogdokkenpark biedt 11 hectare aan ademruimte. Als onderdeel van het Droogdokkeneiland, dat kadert in het grote masterplan voor de Scheldekaaien, vormt het een prachtig scharnierpunt tussen stad en haven. Maak contact met de natuur aan de getijdenoever met slikken en schorren, terwijl u een uniek perspectief heeft op de Stad aan de Stroom. En met Belvédère, het zeshoekige uitkijkpunt in het verlengde van de nieuwe waterkering, is ’t Eilandje alweer een trekpleister rijker.

Geïnspireerd door een bruisende hotspot

’t Eilandje bruist. Meer nog dan in andere stadswijken hebt u het gevoel dat er genoeg plaats is om te wonen en te genieten.

Hier vindt u niet alleen gezellige cafés, maar ook restaurants in de meest uiteenlopende stijlen. Hier vergeet u de tijd in het MAS en het Red Star Line Museum: originele landmarks boordevol boeiende verhalen en voorwerpen. Wandel langs de Schelde met het indrukwekkende Havenhuis op de achtergrond: de grote ‘diamant’ op het dak is een uniek ontwerp van Zaha Hadid.

Laat u inspireren door de mix van cultuur en architectuur, ontspanning en bedrijvigheid, geschiedenis en vernieuwing. Aan de voet van eeuwenoude pakhuizen liggen hier moderne luxejachten aangemeerd en authentieke gebouwen staan naast eigentijdse blikvangers. Die mix maakt van ’t Eilandje een geliefde bestemming voor velen … en een thuis voor enkelen.

Droogdokkenpark

© Bart Gosselin

Ontdek meer over ’t Eilandje

Blijft deze levendige, gegeerde buurt een tijdelijke bestemming voor u, of wilt u er misschien wel uw thuis van maken? Ontdek het aanbod hier en bekijk de 12 luxe-appartementen en 4 penthouses in detail. De adviseurs van DCA  en de ontwikkelaar van Montevideo Residence, staan voor u klaar om al uw verdere vragen te beantwoorden.


Ontdek het aanbod

Exclusief wonen?

Geboeid door Montevideo Residence?

Blijft deze levendige, gegeerde buurt een tijdelijke bestemming voor u? Of wilt u er misschien wel uw thuis van maken?

Informeer u bij onze adviseur