Maak de oversteek naar een nieuw leven

A home for some

 

 

Velen dromen van een ander leven. Sommigen gaan er gewoon voor. Zoals de mensen die, zoveel jaren geleden, vanuit Antwerpen de oversteek maakten naar de nieuwe wereld. Vlakbij de plaats waar zij aan boord gingen, wacht vandaag opnieuw een ander leven, deze keer in een unieke omgeving met ongeziene mogelijkheden op residentieel, commercieel én professioneel vlak: Montevideo Residence, een architecturale krachttoer die historische grandeur aan eigentijdse luxe koppelt.

Laatste luxueuze penthouse, prachtig hoekappartement en horecapanden te koop

Contacteer ons vrijblijvend op het telefoonnummer +32 (0) 3 290 90 00 of via het contactformulier.


Architectuur

M2 Architecten bundelt in dit ingenieuze ontwerp jaren ervaring en expertise, waarbij ze zorgvuldig waken over de ideale balans tussen vorm en functionaliteit.

 

Een ongezien staaltje architectuur

De vorm van de residentie zelf is geïnspireerd op een stukje havengeschiedenis. Ze verwijst naar de kranen van weleer, noeste werktuigen die bergen konden verzetten. En net zoals die stalen mastodonten boven de dokken uittorenden, zo zweven de Montevideo appartementen maar liefst 11 meter boven de grond. Die overkraging is een ongezien staaltje architectuur en maakt van Montevideo Residence een heuse landmark in de stad. Het cortenstaal aan de buitenkant geeft het gebouw daarbij een extra robuuste uitstraling.

Oude ziel, nieuwe invulling

Montevideo Residence is nauw verstrengeld met de haven van toen en de stad van vandaag. Dit luxueuze wooncomplex ligt in het verlengde van oude pakhuizen, waar destijds kostbare goederen uit Zuid-Amerika werden opgeslagen. De ziel en de industriële look van deze gebouwen blijven bewaard, onder andere dankzij de stalen ramen, maar de functie ervan is geëvolueerd: cacao, koffiebonen en specerijen maken plaats voor gloednieuwe commerciële en professionele ruimtes, zoals Fosbury & Sons.


Luxe en duurzaamheid


Woonplezier op een hoger niveau

Montevideo Residence schenkt een nieuwe dimensie aan het begrip woonplezier. Elke woning wordt volledig afgewerkt met hoogwaardige materialen, zodat u vanaf dag één volop kunt genieten van uw nieuwe leven aan het water. De grote kamers en het diepe, omringende terras met een 360°-panorama zorgen er daarbij voor dat u een ongekend gevoel van ruimte ervaart. Door de rijkelijke lichtinval en het inspirerende zicht op het water lijkt het zelfs alsof u permanent op vakantie bent. Eén ding staat vast: hier wonen gaat nooit vervelen.

montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen
montevideo residence nieuwbouwproject antwerpen

Duurzame verwarming en passieve koeling

Luxe en duurzaamheid gaan hier bovendien hand in hand. Zo maakt Montevideo Residence gebruik van een BEO-veld in de vloeren, een gesloten circuit van fijne buizen die gevuld zijn met water. Op die manier geniet u in de zomer van enkele welgekomen graden verkoeling en in de winter biedt deze duurzame verwarming zalige huiselijkheid. Een goede zaak voor uw energiefactuur én voor het klimaat.

Uitzicht


Zicht op zalige dagen

Nergens in Antwerpen is de band met het water sterker dan in de Montevideowijk. Die ligt niet alleen vlak naast de Schelde, maar is ook begrensd door dokken in het westen en in het zuiden. Als bewoner van Montevideo Residence bouwt u zo een hoogstpersoonlijke band op met het water, niet in het minst dankzij de prachtige vergezichten die u vanuit uw woning heeft. Tel daar de kracht van natuurlijk licht bij, en u stapt telkens opgeladen door uw dag.

Community

Selecte kring van verwante zielen

Beter een goede buur dan een verre vriend: in Montevideo Residence wordt dat gezegde alvast elke dag waargemaakt, want dit is een ontmoetingsplaats voor verwante zielen. Mensen die méér uit het leven willen halen en telkens weer hun horizon willen verruimen. Mensen die respect tonen voor iedere levensfilosofie en nieuwsgierig blijven vooruitkijken. Bovenal wordt dit een échte thuis voor iedereen die graag geniet van het goede leven.

Informeer u bij onze adviseur

Exclusief wonen?

Geboeid door Montevideo Residence?

Blijft deze levendige, gegeerde buurt een tijdelijke bestemming voor u? Of wilt u er misschien wel uw thuis van maken?

Informeer u bij onze adviseur